close
Halsa
00:00:00 / 00:00:00
LIVE
ARCHIVES
TIME-LAPSE
PANORAMA
WORLD TOUR

Updating World Cams...

     
Acne är vanligt hyproblem och ger ofta ärr. Det finns många behandlingar för akne. Det finns ett brett utbud av produkter för att behandla finnar, varierande från krämer som appliceras på hyen till orala som tas genom munnen. Olika former av finnar har olika typer av behandlingar.

De drabbade ser självklart finnar som ett stort problem och vill bara bli av med dem. De provar alla typer av produkter - från lotion, tvättar, preparat och salvor till piller, kosttillskott och alternativa terapier, allt i jakten på hy fri från acne. Men nyckeln till att få det perfekta hy börjar med en gedigen förståelse om vad som orsakar finnar. Ta kol på orsakerna och du få den fina hy du vill ha.


Orsaker till Acne Vulgaris
Den bästa produkten för dig kommer du hitta när du vet vad du vill att produkten ska göra för dig. Minst antal biverkningar och bäst resultat är vad du behöver. Förutom det, behöver produkten ta hand om problemet och orsakerna till finnar och inte bara symtomen. Detta för att aknen inte ska komma tillbaka när du lägger av använda produkten.

Först av allt, härstammar alla saker om kroppen från en välbalanserad kost. Du kan använda de dyraste, mest utforskade produkter på planeten och därmed slösa din pengar om du inte lägger uppmärksamhet vid vilka typer av mat du stoppar i din kropp. De flesta individer vet att de bör dricka 8-10 glas vatten dagligen, att undvika sötsaker och raffinerade kolhydrater samt att äta så många råa frukter och grönsaker som möjligt. Samtidigt, kan några hälsosamma livsmedel förvärra acne  på grund av födoämnesallergier. Till exempel har många människor hyproblem när man äter apelsiner. Olika livsmedel påverkar individer individuellt, och att hålla koll vad du ätit tillsammans med dina symtom kan vara till hjälp vid fastställandet av vilka livsmedel som du bör undvika. Plus du bör överväga kostnaden för dessa finnar-produkter.

Variation i det medfödda immunförsvaret av huden predisposes akne. Vissa individer har bättre nivåer av konstituerande, naturlig immunitet i huden och vissa kan också ha ett mycket kraftfullt svar på yttre stimuli som vagt beror på ärftliga faktorer relaterade till överdriven androgen aktivitet i puberteten, som orsakar steril inflammatorisk fenomen.

Hudproblem påverkar inte bara de i tonåren, vuxenakne är också en mycket vanlig företeelse i dagens samhälle. Akne hos vuxna är vanligare bland kvinnor än män. Männen får dock oftare problem med ärrbildning jämfört med kvinnor. Tvärtemot vad de flesta tror, orsakas vuxenfinnar inte av dålig hygien. Förebygga akne. Vissa individer har körtlar som arbetar övertid för att producera och detta ger bakterier den ultimata platsen för att leva och föröka sig i. Många produkter försöker sig på att bekämpa bägge dessa.

Utbuded av produkter mot finnar är stort. Varje typ av finnar har sin behandling. Upplever du en handfull pormaskar och whiteheads och några finnar? Då kan du ha mild acne. Om det är bara några finnar med röda fläckar och ärrbildning, kanske då du lider av måttlig akne. Eller om det är mer än finnar och blemmor med lesioner och stora finnar alla i hela ditt ansikte, då kan det vara ett fall av svår akne. Förstå svårighetsgraden av din akne hjälper dig att välja produkter med rätt ingredienser för din hudsjukdom.

Acne är mycket vanligt både hos tonåringar och vuxna. Det finns många produkter för att behandla finnar, av vilka några rör den personliga hygienen. Tvål är vanligast. Många individer har funnit att några av de bästa lösningarna för tonårsfinnar finns i det egna hemmet. Vanligt saltvatten t ex. En del menar att tea treeolja och citronjuice ger riktigt bra resultat. Sist men definitivt inte minst, tonåringar kan alltid ta till de mest lösningarna: läkemedel mot acne.

Rosacea påverkar miljontals individer, de flesta av dem är över 30 år. Röda utslag som oftast återfinns på näsa, kinder, haka och panna. Rodnad åtföljs ofta av stötar och finnar. Blodkärlen kan också bli mer synliga på hyen. Blackheads är inte en del av rosacea. Det är vanligare hos kvinnor, men ofta allvarligare när den hittades i män. Vänster obehandlade, kan det orsaka svullnad i näsan och tillväxt av överskott vävnad, ett tillstånd som kallas rhinophyma. Behandlingen är ofta olika för rosacea än för akne, och det är viktigt att du uppsöker en läkare kan avgöra om vad du upplever är acne vulgaris eller rosacea.
       
Cystisk finnar är en allvarlig form av finnar vulgaris. Spridningen av inflammerad djup fraktur i ansikte och andra delar av kroppen. Detta beror, om blockering av porerna i huden också infekterade med bakterier. Cystisk akne är smärtsam, i många fall och kan ofta leda till ärrbildning i hyen. För behandling av cystisk acne finns det flera alternativ, inklusive naturliga huskurer, homeopatiska läkemedel och antibiotika. För en ren klar hy krävs en bra acne-behandlingsmetod. Detta är en typ av hudsjukdom. Generellt påverkas kvinnor i deras 20-årsåldern. Ungefär 25 procent av männen har akne-problem för kvinnor denna andel är högre. Ungefär 50 procent kvinnor drabbas av finnar.

Acne är ett vanligt problem bland individer i alla åldrar, särskilt tonåringar. Kanske din hud har klarats upp och du är kvar med pinsamma ärr som du inte vet hur att bli av. Det kan påverka dig psykiskt såväl som känslomässigt. Lyckligtvis för dig finns det olika behandlingar för att avlägsna ärr från acne. Ha lite smink. Fuktighetskrämer som är vattenbaserade och oljefria är att föredra. Välja produkter som är icke-komedogent eller icke-acnegenic. Ta bort sminket på kvällen.

Ignorera ej acne. Alla kan få det. Ju tidigare du behandlar symptomen desto bättre. Temat för proaktiv acne lösning är att förhindra att hyen får acne. Det handlar mer om att förebygga här. Det fungerar. En bra serie hudvårdsprodukter.

Microdermabrasion kan användas för att ta bort de övre hylagren förbättra oegentligheter i ytan, konturer och generera ny frisk hud. Fotodynamisk terapi med blå våglängd av ljus kan vara till hjälp vid behandling av akne också. Oavsett vilka särskilda behandlingar som du, din hudterapeut eller läkare kan använda, kom ihåg att du måste fortsätta få ordentlig hudvård. Acne kan inte botas, men det går att kontrollera; rätt behandling hjälper dig att känna dig bättre, se bättre ut och kan förhindra ärr.

Hall of Fame